Makaronų, špinatų ir klementinų salotos
Suteikite savo gyvenimui naujų skonių! Makaronų, špinatų ir klementinų salotos į jūsų virtuvę įneš egzotiškų kvapų. Vos vienas kąsnelis klementino su Terijaki padažu leis jums pasijausti taip, lyg būtumėte egzotiškoje rytų šalyje. Skanaus!
Reikės:

• 200 g farfalle makaronų (kaspinėlių);
• 120 g špinatų lapų;
• 65 g džiovintų spanguolių;
• 45 g kedrų riešutų;
• 2 mandarinų (geriausiai tiks klementinai, nes jie neturi sėklyčių);
• 30 g kalendros.

Padažui:

• 75 ml Terijakio padažo;
• 75 ml ryžių acto;
• ½ arbat. šaukšt. česnako miltelių;
• ¼ arbat. šaukšt. druskos;
• ¼ arbat. šaukšt. pipirų;
• 1 valg. šaukšt. cukraus;
• 115 ml aliejaus.


Pagaminimas:
Makaronus virkite pasūdytame vandenyje apie 10 minučių, nukoškite ir leiskite jiems atvėsti. Atskirame dubenyje sumaišykite visus padažo ingredientus. Į lėkštę dėkite špinatus, pravėsusius makaronus, smulkintą kalendrą ir mandarinų skilteles. Viską apšlakstykite padažu. Keptuvėje pakepinkite riešutus ir jais papuoškite salotas. Ant viršaus pabarstykite džiovintomis spanguolėmis. Skanaus!